Beneficiile trufelor pentru sănătatea omului

Ciupercile sunt catalogate ca fiind unele dintre cele mai sănătoase alimente. Calităţile nutritive, organoleptice şi medicinale, fac din ciuperci un supraaliment ce nu ar trebui să lipsească din meniul nimănui, fie el vegetarian, supraponderal, diabetic sau cu afecţiuni cardiovasculare. Ciupercile sunt bogate în proteine vegetale, săruri minerale etc.

Tuber_macrosporumAşa cum este normal nici trufele nu se lasă mai prejos, ele conţin proteine, lipide, săruri minerale (calciu, fier, zinc, potasiu, sodiu, clor, fosfor, magneziu şi seleniu. Sunt bogate şi în vitamine (A, B1, B2, B3,B5, D, C, K, E), dar mai conţin şi chitină, acid linolenic, fibre şi carbohidraţi, uleiuri eterice. Astfel 100 g trufe negre conţin în jur de 25-30 calorii.

Trufele în alimentaţie nu provoacă niciodată alergii. În plus de asta cantităţile care se consumă sunt mici. Iată câteva din bebeficiile terapeutice ale trufelor. Bolnavilor de diabet le este recomandat să consume trufe deoarece acestea conţin un aminopolizaharid care constituie un excelent remedii pentru cei care suferă de această afecţiune. Cei care au colesterolul mărit este bine să consume trufe, acestea nu conţin dec loc colesterol

Acizii graşi nesaturaţi şi acizii graşi esenţiali şi utili din trufe sunt utilizaţi în prevenirea a numeroase afecţiuni mai importante fiind: artrita şi diabetul, inflamaţiile colonului, cancer, hipertensiune arterială, nivel crescut de trigliceride. Acidul linolenic face parte din familia de acizi omega, şi are un important rol în lupta împotriva bolilor de inimă. Consumul de trufe, fie albe fie negre, induc o atAre debunădispoziţie, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care sufewră de stres.

Fosforul din trufe este benefic pentru cei care suferă de boli ale oaselor, boli renale, epuizare fizică, boli paratiroidiene. Magneziul din trufe are un rol eseţial în contracţia şi relaxarea musculară.

Trufele sunt folosite cu succes şi în cosmetică. Din trufe se poateprepara o cremă de faţă care are rolul de împrospătare a tenului dar şi de catifelare al acestuia. Melanina este o substanţă care poate fi folosită cu succes în eliminarea petelor de pe piele.

Trufele nu sunt recomandate persoanelor care suferă de boli ale rinichilor şi ale ficatului.

Advertisements

About trufe si ciuperci

Natura si padurea sunt pasiunea mea . In acest sens am scris "Ghidul culegătorului de trufe" care se adresează în primul rând persoanelor ce doresc să devină culegători de trufe, culegătorilor începători dar şi celor cu experienţă în domeniu. Consider că această carte este utilă tuturor oamenilor care iubesc natura şi animalele, drumeţiile prin păduri, dar şi acelora care privesc recoltarea trufelor ca hobby sau ca afacere. Cartea este bogat ilustrată, cuprinde capitole încă netratate în nicio altă carte despre trufe şi este inspirată din activitatea de culegător de trufe profesionist cu o experienţă în domeniu de peste un deceniu a autorului.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Beneficiile trufelor pentru sănătatea omului

  1. Ramona says:

    Foarte util articol, nu stiam ca trufele sunt atat de bogate in vitamine!!

    Liked by 1 person

  2. Stefan DJ says:

    As recomanda culegatorilor experimentati ideea de trufiturism, bineinteles, pe unele locuri nu f importante si cat de cat publice si usor accesibile de la drum, pt a aduce la un loc persoane interesate de a consuma trufe si de a iesi in natura in compania unor caini minunati contra unei sume de bani! Cu aceste ocazii pe langa miscare se pot impartasi sau chiar prepara diferite retete cu trufe!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s